Izvoz: Hrvatska tvrtka isporučuje 80 traktorskih kosilica za mađarske državne ceste

Foto: Rasco
 
RASCO, hrvatski proizvođač opreme za komunalno održavanje, početkom ovog mjeseca će dovršiti isporuku 80 traktorskih kranskih kosilica tipa SPECTRA 6800A vlastitog dizajna i proizvodnje namijenjenih mađarskoj državnoj kompaniji Magyar Közút Nonprofit Zrt., u čijoj nadležnosti je gradnja i održavanje mađarskih državnih cesta i autocesta.
 
Za potrebe ovog posla RASCO se pridružio konzorciju s još dvije kompanije: Kite Zft., ekskluzivnim zastupnikom John Deere traktora za Mađarsku, i Mulag GmbH, njemačkim proizvođačem kosilica.
Konzorcij će Magyar Közút-u, koji u posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže u novu opremu i obnavljanje flote vozila, isporučiti 80 traktora posebno opremljenih za košnju i održavanje vegetacije uz rubove prometnica.
 
Na javnom natječaju pokrenutom krajem prošle godine ponuda konzorcija je zadovoljila složene uvjete natječaja i pokazala se najpovoljnijom u snažnoj međunarodnoj konkurenciji.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupna vrijednost posla 66 milijuna kuna
 
Ukupna vrijednost ugovora iznosi 2,7 milijardi mađarskih forinti (66 milijuna kuna) od čega vrijednost RASCO-ovih proizvoda iznosi preko 400 milijuna forinti (10 milijuna kuna). Financiranje ove nabave osigurano je u obliku petogodišnjeg leasinga.
 
Flota vozila kojom Magyar Közút održava prometnice biti će tako obnovljena novim John Deere 6125 traktorima u posebnoj komunalnoj izvedbi, opremljenih Mulag kosilicama tipa MRM na prednjem i kranskim kosilicama tipa SPECTRA na stražnjem kraju. Traktor u ovakvoj kompoziciji može kositi raslinje u širini do 6 metara od ruba ceste, uključujući neravne i teško pristupačne terene.
 
RASCO je privatna hrvatska kompanija sa 250 zaposlenika. Prisutni su na više od 30 tržišta te preko 85% svojih prihoda ostvaruje od izvoza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara