Jadranka Kosor prva je došla u stranačke prostorije; Radnici vratili bistu Franje Tuđmana

Foto: Damir Krajač/Cropix

SAD već bivša predsjednica HDZ-a jutros je prva stigla u stranačke prostorije na Trgu žrtava fašizma. Bilo je to nešto iza devet sati. Ovaj put nije imala nikakav broš na reveru sakoa, što je bio njen običaj proteklih godina.

Prolaznici su joj se obraćali, a unatoč noćašnjem porazu uspjela im se nasmiješiti iako joj do smijeha sigurno nije bilo. Kako je sinoć najavila, došla je pokupiti svoje stvari i kancelariju čelnog čovjeka stranke prepustiti Tomislavu Karamarku. Što će biti s njenom političkom karijerom zasad nije poznato.

Primopredaja vlasti u HDZ-u se može očekivati kroz dva dana

Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica jučer dobila novog predsjednika, sve je zanimalo kada će doći do primopredaje vlasti. Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je da se primopredaja dužnosti u HDZ-u između Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka može očekivati u roku od dva dana.

Kosor je tek poručila novinarima da se obrate Karamarkovom stožeru. Nije htjela odgovoriti zašto nije glasovala u drugom krugu izbora za šefa stranke. "Nadam se da ćete me sada prestati slikati", poručila je novinarima dok je ulazila u automobil.

Vraćena bista Franje Tuđmana

Bista prvog predsjednika HDZ-a na čije su se ime pozivali kandidati uoči i tijekom noćašnjih izbora vraćena je jutros u stranačke prostorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara