Jakovčić u EU parlamentu zatražio raspravu o kreditima u ´švicarcima´: To je prevara!

Jakovčić u EU parlamentu zatražio raspravu o kreditima u  ´švicarcima´: To je prevara!

Foto: Hina

ZASTUPNIK IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u svom istupu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu zatražio je raspravu o problemu dužnika kredita u švicarskim francima, priopćili su iz njegovog ureda.

Jakovčić je upozorio da je riječ o nepravdi, pa čak i o prevari jer je teret promjene tečaja švicarskog franka prevaljen isključivo na teret građana dok su banke na tim transakcijama ostvarile ekstra zaradu.

Zastupnik IDS-a podsjeća da je riječ o problemu koji se tiče građana niza zemalja članica.

"Vjerujem da ćemo stati na kraj manipulacijama u bankama. Vjerujem da ćemo stati na kraj svemu onome čemu smo bili svjedoci proteklih mjeseci i godina. Naglašavam potrebu zaštite naših građana, potrošača i jačanja stabilnosti financijskog sustava u zemljama članicama te stvaranja jedinstvenog tržišta kapitala. Upozoravam na nepravdu, ili, rekao bih još izravnije, na prevaru oko tečaja švicarskog franka. Podsjećam da su banke na tome ostvarile ekstra zaradu a naši su sugrađani pali u dužničko ropstvo zbog kredita koje su uzeli u švicarskim francima. I o tom problemu moramo razgovarati ovdje u Europskom parlamentu jer naši sugrađani očekuju i zaslužuju našu solidarnost kao političara. Rasprava o tom problemu potrebna je i zato što se tiče svih zemalja članica”, rekao je Jakovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara