Janković po 4. put želi postati gradonačelnik Ljubljane

Foto: Wikipedia

LJUBLJANSKI gradonačelnik Zoran Janković potvrdio je u petak da će se na lokalnim izborima ujesen sa svojom listom ponovno kandidirati za vlast u slovenskoj prijestolnici i četvrti put osobno za gradonačelnika.

"Na izborima ću nastupiti. Moja je ambicija biti gradonačelnik. To ovisi o mojim suradnicima, o ljudima u stranci i o biračima", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Janković je nedavno ponovno postao predsjednik stranke Pozitivna Slovenija (PS) jer je na unutarstranačkim izborima pobijedio premijerku Alenku Bratušek koja je zatim istupila iz stranke i podnijela ostavku na dužnost predsjednice vlade i tako otvorila put prijevremenim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Janković je u petak ponovio da njegov cilj pri kandidaturi na unutarstranačkim izborima nije bio rušenje vlade nego vraćanje stranke njezinu izvornom programu.

"Prije 3 godine pobijedili smo na izborima jer smo imali dobru ekipu i program", rekao je Janković. Ocijenio je da je Bratušek svoj mandat dobro počela, a zatim je počela napuštati program stranke.

"Mi želimo javno školstvo i zdravstvo, dobro i funkcionalno gospodarstvo. Potrebno je stimulirati izvozno orijentirano gospodarstvo, a sada je premalo investicija, nema zapošljavanja", kazao je Janković.

Istaknuo je da je u politici zbog svojih ideala koje ne misli izdati. Rekao je kako nije istina da je na čelo stranke došao jer osobne interese pretpostavlja interesima države ili zato jer se želi zaštititi od kaznenih progona zbog korupcije i zloporabe funkcija, što odlučno negira i tvrdi da će nedužnost dokazati na sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara