Japanske tvrtke zainteresirane za Plomin C

Foto: Zelena akcija

NOVI japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide rekao je u petak da su japanske tvrtke vrlo zainteresirane za sudjelovanje u projektu termoelektrane Plomin C, priopćeno je iz Sabora, gdje je Idea u nastupni posjet primio njegov predsjednik Josip Leko.

Leko i Ide su se suglasili kako postoji prostor za napredak u odnosima na svim poljima, posebno u gospodarskoj razmjeni. Ide je istaknuo kako su japanske tvrtke vrlo zainteresirane za sudjelovanje u projektu termoelektrane Plomin C.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici veleposlanstva povodom stupanja na dužnost, Ide navodi da će promovirati daljnji bilateralni i regionalni razvoj na različitim poljima poput politike, gospodarstva, znanosti, tehnologije, kulture, turizma i sporta.

"Hrvatska i Japan su vrlo prijateljske zemlje i odnosi su se uspješno razvili od uspostave diplomatskih odnosa u ožujku 1993. godine. Nakon Domovinskog rata Japan je aktivno sudjelovao u obnovi Hrvatske kroz razminiranje, izgradnju prihvatnog centra za izbjeglice i slično. S druge strane, mi Japanci smo iskreno zahvalni za potporu koju smo primili od Hrvatske nakon potresa i tsunamija koji su 11. ožujka 2011. godine pogodili Japan", poručuje Ide.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara