Javna ponuda: Rusi nude 700 kuna po dionici za preuzimanje Jadranke d.d. Mali Lošinj

Ilustracija: scx.hu

SUKLADNO odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, tvrtka Beta Ulaganja d.o.o. danas je objavila javnu ponudu za preuzimanje svih dionica društva Jadranka d.d. hoteli i trgovina iz Malog Lošinja u kojoj se obvezuje platiti 700 kuna po dionici.

Na dan objave ponude za preuzimanje Beta Ulaganja posjeduju 50,18 posto dionica Jadranke d.d. iz čega je uslijedila zakonska obveza za javnu ponudu za preuzimanje tog društva. Ponuda za preuzimanje se odnosi na sve redovne dionice Jadranke d.d. koje zadovoljavaju propisane uvjete. Rok trajanja ponude za preuzimanje iznosi 28 dana, počevši od njenog objavljivanja u Narodnim novinama i od strane Zagrebačke burze.
 
Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju.
 
Zagreb i Hrvatska odabrani su kao sjedište tvrtke iz strateškog razloga, budući da je Hrvatska kao jedna od vodećih destinacija u Sredozemlju, od srpnja 2013. dio Europske unije, navode iz tvrtke.
 
Osnivač i vlasnik Beta Ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji.
 
UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu ruske Promsvyazbanke.
 
U narednim godinama Beta Ulaganja planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke d.d., prije svega za podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta.
 
Beta Ulaganja podržavaju aktualne planove Jadranke d.d. te će po preuzimanju tvrtke nastaviti s provedbom postojećeg strateškog i poslovnog plana tvrtke, zbog čega će se svi razvojni projekti i dalje temeljiti na unapređenju kvalitete i proširenju postojećih, kampova i turističkih sadržaja.
 
Tvrtka je spremna nastaviti podržavati ulaganja Jadranke d.d. u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja podići na veću kvalitativnu turističku razinu. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara