Javnost traži Čačićevu ostavku: "Političari u Europi daju ostavke i zbog nepromišljenih izjava"

Javnost traži Čačićevu ostavku: "Političari u Europi daju ostavke i zbog nepromišljenih izjava"

Foto: Davor Pongračić / Cropix

"POZIV na ostavku Radimira Čačića" naziv je online peticije pokrenutoj na stranici gopetition.com. Peticija kojom se traži Čačićeva ostavka za sada je prikupila 88 glasova.

"Radimir Čačić nije ministar jer je to većinska odluka hrvatskog naroda na demokratskim izborima, nego je ministar zbog predizborne trgovine njegove stranke sa koalicijskim partnerima. Kao ministar se pokazao kao čovjek koji ne cijeni hrvatske građane i u više navrata je potvrdio opće mišljenje da ima arogantan i bahati stav", stoji u opisu peticije.

Autori peticije poručuju da su najnovija događanja pokazala da se Čačić "u političkim krugovima kreće i djeluje kao imperator". Kao primjer navode ostavku Mirele Holy i neslaganja oko projekta Ombla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danom 29.6.2012 je na sudu osuđen krivim, što je kao takav dostatan razlog za moralnu ostavku na mjesto ministra, a djelo za koje je osuđen daje slučaju takvu težinu da je ostavka neizbježna. U Europi u koju ulazimo, političari daju ostavke zbog krivih ili nepromišljenih izjava, a kamoli zbog presude na sudu", navodi se u opisu peticije.

Čitatelji Indexa: Čačić mora dati ostavku!

U Indexovom anketnom pitanju ogromna većina čitatelja izjasnila se za Čačićevu ostavku. U anketi, koja je postavljena prije sat i pol, glasalo je gotovo 1300 ljudi.

Čak 1051 osoba smatra da bi Čačić morao dati ostavku nakon što je nepravomoćno osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. Samo 111 sudionika Indexove ankete smatra da Čačić treba ostati u Vladi, dok je 124 ispitanika odabralo odgovor "Baš me briga, nemam pojma o čemu se radi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara