Jedva su čekali da sudac ukine zabranu: Bandić i Lovrić našli se na kavi

Jedva su čekali da sudac ukine zabranu: Bandić i Lovrić našli se na kavi

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

JUČER u popodnevnim satima objavljeno je da Milan Bandić ponovno smije kontaktirati sa čelnicom inicijative "U ime obitelji" Željkom Markić i svojim suradnikom Ivicom Lovrićem, jer su ukinute sudske mjere opreza koje su mu to dosad branile.

Već danas Bandić se našao na kavi s Lovrićem u kafiću u Kušlanovoj ulici. Popili su kavu, a o čemu su razgovarali možemo samo nagađati.Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ukinuo je jučer zabranu kontaktiranja optuženika međusobno i sa svjedocima koju je u istrazi Bandićeva navodnog pogodovanja inicijativi "U ime obitelji" odredio sredinom prosinca jer su tada Bandić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica Zdenka Palac, osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je grad navodno oštećen za više od 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandića, ranije osumnjičenog u aferi Agram, u tom se slučaju tereti da je kao gradonačelnik zatražio od Lovrića da organizira tiskanje letaka i plakata te snimanje i prikazivanje spotova udruzi koja je u to vrijeme prikupljala potpise za referendum o preferencijalnom glasanju.

Osim toga Bandića se tereti i da je od voditeljice zagrebačkih Tržnica zatražio da udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova.

A i Lovrić se i prije te istrage našao na meti Uskoka zbog lihvarskog ugovora u vezi transfera košarkaša Darija Šarića s tvrtkom Klemm Security, čiji je vlasnik Josip Klemm također pod istragom, ali i za nezakonito davanje u najam diskoteke Saloon na Tuškancu te zapošljavanja u Ciboni osoba koje je plaćao Zagrebački holding.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara