"Jeremić zloupotrebljava funkciju u UN-u, smirit će se kad se Srbi malo ispušu"

Foto: Soundset

MINISTAR branitelja Predrag Matić osvrnuo se u Intervjuu tjedna na Soundsetu na pomirljivu retoriku generala Gotovine nakon izlaska na slobodu. Neki strani mediji već su Gotovinu svrstali u kategoriju desničara bliskog Katoličkoj crkvi.

"Gotovinine riječi i mirnoća više priliče vjerskim nego vojničkim krugovima"

"Gotovina je pun samopouzdanja, vojničina od glave do pete, odrješit, oštar, no otkad je izbivao iz Hrvatske postao je staložen, miran, mislim da je u vjeri pronašao utjehu i svoju snagu. Iz riječi koje sad izgovara vidi se mirnoća koja više priliči vjerskim krugovima, nego vojničkim", rekao je Matić.

Matić je komentirao i ispade predsjedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuka Jeremića protiv oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

"Jeremić zloupotrebljava funkciju u Ujedinjenim narodima, smirit će se to kad se oni (Srbi, op.a.) malo ispušu", rekao je Matić. Jeremić, podsjetimo, namjerava raspravljati o radu Haškog suda u travnju, a preko Twittera se prepucavao i s Gotovininim odvjetnikom Lukom Mišetićem.

Voditelj Saša Ćeramilac pitao je ministra i da prokomentira Mišetićevu izjavu o tome da Gotovina bezbrižno može prijeći granicu i otići u Sarajevo na ćevape.

"Pozdravljam pokretanje postupka u Srbiji za zločine nakon Oluje"

"General Gotovina u džepu ima pravomoćnu presudu i ona vrijedi za cijeli svijet. Naravno da postoje pametnjakovići koji mogu stvari drugačije tumačiti, ali on je nevin pred cijelim svijetom. Nemojmo nasjedati politikantskim pričama. A to što Srbija pokreće postupak nakon Oluje, ja to pozdravljam jer je i Hrvatskoj u interesu da se dozna što se događalo", odgovorio je Matić.

Ovog je tjedna najavljena objava registra branitelja, a kritičarima Matić poručuje:

"Nije me strah reakcija, pravi branitelji će biti ponosni, u čestom sam kontaktu s braniteljima, nisam sreo nijednog pravog branitelja koji je protiv objave. To je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti, ali i najsramotniji za one kojima tu nije mjesto'', zaključio je ministar Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara