Josipa Rimac: Ako istraga protiv mene dovede do optužnice, podnijet ću ostavku

Josipa Rimac: Ako istraga protiv mene dovede do optužnice, podnijet ću ostavku

Foto: FAH

"U SLUČAJU da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu", izjavila je direktorica HDZ-ove kampanje, Josipa Rimac prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV komentirajući istragu USKOK-a o nelegalnom stjecanju vlasništva nad stambenim prostorom.

Rimac je kazala da nikada nije počinila neko kazneno djelo te da surađuje sa institucijama.

Upitana o nedosljednosti HDZ-a po pitanju proslave Oluje tj. prvotnih stavova stranke da se proslava treba održati u Kninu nakon čega su uslijedile izjave da je mimohod preskup, da bi u konačnici podržali ideju predsjednice o održavanju mimohoda bude 4.8., Rimac je rekla kako je sigurno da je cijena mimohoda za današnje hrvatske prilike teret.

"Ali kakva bi bila poruka da se čelnik oporbene stranke ne pojavi 4.8. na mimohodu, a da zagovaramo da imamo jedinstvo 5.8. u Kninu? Ako je premijer odlučio da će 5.kolovoza posvetiti svoj dan Kninu i da ćemo svi biti tamo zajedno, nema razloga da HDZ i predstavnici ne budu na mimohodu, baš da pokažemo da na tako velikim datumima imamo jedinstvo, ali i dalje ostajemo pri tome da je cijena mimohoda visoka u ovim trenucima kad se Hrvatska bori za svako radno mjesto" kazala je Rimac.

HDZ-ov gospodarski program krajem lipnja na Predsjedništvu stranke


Iako će se, uz gradonačelničku dužnost, sada morati posvetiti i HDZ-ovoj kampanji, Rimac je rekla da trenutno ima vremena za obje funkcije.

"Zakon je jasno definirao tko mijenja gradonačelnicu u slučaju kad gradonačelnik nije u mogućnosti obavljati taj posao. Ja za sada mogu obavljati dužnost gradonačelnice, obavljam je nesmetano, i nema nikakvih zastoja u poslovima Grada Knina, pogotovo oko pripreme 20. obljetnice Oluje. A o tome što će biti i kako će biti, prepustit ćemo sljedećim danima."

Što se HDZ-ovog gospodarskog programa tiče, Rimac je ponovila da će krajem lipnja biti prezentirati na predsjedništvu stranke.

"Ukoliko predsjedništvo stranke prihvati gospodarski program ili bude imalo primjedbi, zamjerki i sugestija, ako bude potrebe ga ispravljati, iza toga će ići prema javnosti. I ono što je sigurno, HDZ u izbore ulazi s programom gospodarskog oporavka, otvaranja radnih mjesta, očuvanja radnih mjesta i očuvanja svih naših sugrađana koji su možda u ovim trenucima u odluci da napuste Hrvatsku, da ipak ostanu u Hrvatskoj, da ima nade za sve nas", izjavila je kninska gradonačelnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara