Josipović: Ne pada mi na pamet smijeniti Sašu Perkovića!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović opovrgnuo je današnje napise u medijima da bi mogao smijeniti svog savjetnika Sašu Perkovića ističući da mu to "ne pada na pamet".

" "Lex Perković" stvar je dogovora između Hrvatske i EU i oko toga ne treba raditi velike probleme. Kao prvo, gospodin Perković ne radi ništa vezano za predmet o kojem se radi. Taj predmet, ako ga bude i kad bude, bit će u rukama pravosuđa. Već sam rekao da nitko ne treba nositi moguće grijehe svojih roditelja. Jednom riječju, ne pada mi napamet zamijeniti savjetnika za sigurnost. Isto tako neobična je politika koja se vodi putem neimenovanih izvora koji uvijek istim novinama diktiraju pero određenog stajališta",  objasnio je Josipović.

ČINI se kako bi mogla "pasti" i prva žrtva zakona o europskom uhidbenom nalogu, u Hrvatskoj prozvanom "lex Perković", a to bi mogao biti upravo sin Josipa Perkovića, Saša Perković koji radi u Uredu predsjednik Ive Josipovića.

Predsjednik je u ponedjeljak na HTV-u rekao da je o tom problemu sa uhidbenim nalogom malo govorio, zato što u njegovom uredu radi Perkovićev sin.

Kako Novi list saznaje, Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa, što bi postao velik problem, pa već sad razmišljaju o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti.

Inače predsjednik Josipović u javnosti je kazao da "bez obzira je li Perković stariji kriv ili ne, njegov sin s tim nema veze".

Međutim budući da je premijer rekao da će se Josipa Perkovića sigurno procesuirati ili u Hrvatskoj ili Njemačkoj, sve je nezgodnija činjenica da je sin bivšeg dužnosnika Službe državne dužnosti blizak suradnik predsjednika Republike pa Vlada, navodno, razmatra da ga razriješi sa savjetničke dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara