Josipović će odlikovati Sindikat umirovljenika

Foto: Damir Krajač/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović uručit će Povelju Republike Hrvatske Jasni A. Petrović, v.d. predsjednice Sindikata umirovljenika Hrvatske, značajno priznanje za doprinos te organizacije razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos društvenom razvitku u cijelosti, a u povodu 20. obljetnice osnutka tog prvog hrvatskog sindikata umirovljenih i starijih osoba.

SUH je od svoga osnutka do danas ostvario relevantnu međunarodnu suradnju, a također i postao neizostavni subjekt svih rasprava i procesa osmišljavanja i odlučivanja o politikama iz područja mirovinskog, radnog, socijalnog i zdravstvenog zakonodavstva i sustava na svim razinama društva, priopćili su iz Sindikata. Posebna odlikovanja - Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske -primit će i osnivači i prvi predsjednici Sindikata umirovljenika Hrvatske, Juraj Ivanković i Ivan Nahtigal, te posthumno treći predsjednik, prošle godine preminuli Stjepan Krajačić.

U prigodi primanja kod Predsjednika Republike, izaslanstvo Sindikata upoznalo je predsjednika o tijeku priprema za obilježavanje 20. obljetnice osnutka, pod čijim se visokim pokroviteljstvom održavaju međunarodna konferencija i svečana sjednica 17. i 18. listopada u Zagrebu, te izdaje prigodni zbornik.

Prilika je iskorištena i za upoznavanje Predsjednika s izrazito pogoršanim položajem umirovljenika i naglim siromašenjem, osobito u odnosu na druge Europske zemlje. Predsjedniku je uručeno Priznanje SUH-a za izraženu socijalnu osjetljivost i posvećenost borbi protiv diskriminacije i poniženja svih ranjivih skupina u društvu, te prvi otisnuti primjerak prigodnog zbornika, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara