Josipović s Bidenom i Obamom u Bijeloj kući

Josipović s Bidenom i Obamom u Bijeloj kući

Foto: Arhiva

PREDSJEDNIK Ivo Josipović nalazi se u višednevnom radnom posjetu SAD-u koji je posvećen razgovorima o energetici te energetskim projektima koje Hrvatska razvija. Na početku radnog posjeta, u glavnom gradu Washingtonu, Josipović će se susresti s potpredsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući.

Josipović bi s potpredsjednikom Bidenom danas trebao razgovarati o ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

"To će zasigurno imati i odličan povratan efekt", smatra Josipović koji je ranije izrazio uvjerenje da će to pomoći u povećanju broja američkih ulagača u Hrvatsku. U Hrvatskoj trenutno djeluje 101 predstavništvo američkih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vizni režim također je jedna od bilateralnih tema. “Očekujem da bi moglo doći do ukidanja viznog režima… brojke i oni kriteriji koji govore o tome da li neka država zaslužuje ili ne zaslužuje ukidanje viznog režima idu nama u prilog”, smatra Josipović.

Nezaobilazna tema u razgovorima s Bidenom biti će i BiH. Ne samo SAD već i Europa, objasnio je predsjednik Josipović, zainteresirani su za odnose u regiji. "Potpuno je jasan interes SAD-a, Europe i naravno i nas da imamo stabilno okružje i da države iz tog okružja ispune kriterije za članstvo u EU, a neke i za NATO, i da se priključe europskom klubu", rekao je predsjednik.

Sastanak je predviđen za 10 sati po lokalnom vremenu, a razgovoru bi se nakratko trebao priključiti i američki predsjednik Barac Obama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara