Josipović s Kerryjem razgovarao o regiji: Sutra drži izlaganje u Generalnoj skupštini UN-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRVI dan zasjedanja Generalne skupštine UN-a obilježili su govori Baracka Obame i Hasana Rouhanija, američkog i iranskog predsjednika.

Hrvatsko izaslanstvo predvodi predsjednik Ivo Josipović koji je, komentirajući govor iranskog predsjednika, pozdravio dobre riječi ističući da sada trebaju slijediti i djela. Predsjednik je s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem razgovarao na ručku koji je organizirao glavni tajnik UN-a Ban ki-Moon, a s predsjednikom Obamom susreo se na prijemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam s državnim tajnikom sjedio za stolom na ručku. Razgovarali smo o stanju u regiji i želji da se regija u cijelosti transformira i okrene euroatlantskim integracijama. Vrlo kratak razgovor s predsjednikom Obamom bio je obilježen činjenicom da je Hrvatska postala punopravnom članicom Europske unije i da je to dobro", kazao je predsjednik.

Predsjednika danas očekuje bilateralni susret s predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, a sudjelovat će i na Globalnoj inicijativi za obrazovanje. Sutra će Josipović održati svoje izlaganje na Generalnoj skupštini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara