Josipovićev "treći put" zasad bez odjeka među zastupnicima

Josipovićev "treći put" zasad bez odjeka među zastupnicima

Foto: FAH

TZV. "TREĆI PUT" koji najavljuje bivši predsjednik Ivo Josipović za sada, čini se, među saborskim zastupnicima nema nikakva odjeka.

Nezavisni zastupnik Slavko Linić novinarima je rekao kako s Josipovićem o tome uopće nije razgovarao.

"Uvijek politički zajednički možemo nastupati s istim programskim ciljevima, istim porukama biračima i vjerujem da je i on taj koji je vrlo jasno poručio da ostaje na tom lijevom biračkom tijelu i da ćemo imati zajedništvo, ali osim zajedničkih nastupa ne vidim drugačiju mogućnost jer ostajem nezavisni zastupnik", poručuje Linić.

Kosor također nije razgovarala s Josipovićem o suradnji

Ni nezavisna zastupnica Jadranka Kosor nije s Josipovićem nikada razgovarala o njegovom "Trećem putu", a misli da o nekom zajedničkom putu nije razmišljalo ni jedno od njih.

"Ja se vidim na nekom političkom putu, ali o bilo kakvoj suradnji u tom smislu s Josipovićem nikada nisam razgovarala, pa ni nakon njegovog odlaska s Pantovčaka. Puno je različitosti koje smo pokazali dok je on bio predsjednik, a ja premijerka, ali slažemo se da Hrvatskoj treba okupljanje svih političkih snaga koje mogu nešto doprinijeti", kaže Kosor.

Holy i ORaH i dalje samostalno

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy odbacuje mogućnost suradnje njezine stranke s Josipovićem i najavljuje da ORaH na parlamentarne izbore izlazi samostalno.

"Mi smo na samom početku funkcioniranja stranke donijeli odluku da na izbore izlazimo samostalno i to se neće promijeniti bez obzira na to kakve će se opcije pojavljivati na hrvatskoj političkoj sceni. Dakle, nije moguća suradnja ORaH-a i Ive Josipovića", tvrdi Holy.

Na pitanje o postizbornoj suradnji, čelnica ORaH-a uzvraća da je pitanje kako će izbori završiti i tko će uopće imati priliku participirati u Saboru. "U ovom trenutku ne znamo za što će se Ivo Josipović zalagati kroz svoju političku opciju i u tom smislu je uopće nemoguće odgovoriti", ističe Holy koja se s Josipovićem nije čula dulje od mjesec dana.

Laburisti "otvoreni za prijedloge"

"S nikim ne pregovaramo i s nikim ne idemo dok decidirano ne vidimo što taj netko predlaže i odgovaraju li ti prijedlozi onome što Laburisti žele", kaže predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli.

Na pitanje vide li se Laburisti na Josipovićevom "Trećem putu" čelnica Laburista uzvraća: "Treba vidjeti koji su koraci koje će Josipović na tom putu raditi. Ja ne znam njegov program, ne znam kakav to 'treći put' želi i bilo bi neozbiljno da bilo što kažem kad nemam nikakvih informacija".

Nezavisni zastupnik s liste SDP-a Josip Kregar kaže kako Josipović uživa njegovu podršku ali njegove namjere još ne zna. "Još ne znam njegove namjere pa ne mogu govoriti o taktičkom načinu, ali u svakom slučaju on je zavrijedio da se o njegovim idejama raspravlja, da se s njime složimo i da nešto napravimo da ih se realizira", kaže Kregar.

Ni HDSSB se ne vidi na Josipovićevu "Trećem putu". "Nema šanse! HDSSB je 'treći put' pa prema tome Josipović je 'četvrti put' ili, ne znam, 'šesti put'", kaže Boro Grubišić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara