Juratović: Njemačka 17. lipnja otvara tržište rada Hrvatima

Juratović: Njemačka 17. lipnja otvara tržište rada Hrvatima

Screenshot: YouTube

JOSIP JURATOVIĆ, zastupnik Njemačke socijaldemokratske stranke i prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu - Bundestagu izjavio je u emisiji Nedjeljom u 2 da će Njemačka neosporno liberalizirati tržište rada za državljane Hrvatske.

"Dobio sam informacije iz dva ključna ministarstva, to su Ministarstvo rada i Ministarstvo vanjske politike, da će prijedlog (o liberalizaciji tržišta rada) ići direktno u kabinet vlade i da će se 17. lipnja automatski prepoznati pravo hrvatskih građana na pristup njemačkom tržištu rada," rekao je Juratović i dodao da njemačka vlada ne vidi razloga da o tom pitanju povede parlamentarnu raspravu.

> Europska komisija: Hrvatsku će uskoro napustiti više od 200 tisuća ljudi

Zemlje Europske unije koje su po ulasku Hrvatske odlučile da neće otvoriti tržište rada za hrvatske građane trebaju do kraja lipnja donijeti odluku hoće li tržište ostaviti zatvorenim na još tri godine, do 1. srpnja 2018. Ako se radne dozvole ni tada ne ukinu, tada će se još jednom, 30. lipnja 2018., morati odlučiti hoće li se ograničenje zapošljavanja produljiti za još dvije godine, po modelu 2+3+2.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara