Kajin: Ja bih i bubreg dao da dokažem da se ne drogiram; Jakovčić: Ja sam već piškio, neću se opet testirati

Kajin: Ja bih i bubreg dao da dokažem da se ne drogiram; Jakovčić: Ja sam već piškio, neću se opet testirati

Foto: Index

VUKU se brojni repovi i ostala su brojna neodgovorena pitanja nakon smrti mlade Martine Duras Pauletić iz Pule, članice IDS-a i suradnice gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

>Pulski gradonačelnik o drogi u gradskoj upravi: Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata

Za desetak dana očekuju se toksikološki nalazi, a istarska policija potvrdila je da je uzrok smrti trovanje ugljičnim monoksidom i da nema tragova nasilja. Nije isključeno i da se radi o samoubojstvu.

No, s Martininom smrću ponovno se Pulom i Istrom proširila stara priča o drogi u pulskoj gradskoj upravi i čelništvu IDS-a. Problem kod nekih u IDS-u je šutnja koja potpiruje sumnju, rekao je za Media servis IDS-ov Damir Kajin. Dodaje da se i gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, ali i svi javni ljudi na koje se upire prstom trebaju testirati na drogu.

Sumnje nikad nisu do kraja otklonjene

"Ja sam duboko uvjeren da on apsolutno sa svime time nema ništa i da mu se podmeće, ali onda, isto tako, gospoda to moraju demantirati. Kako, na način da se podvrgnu određenom testiranju. Ja kažem, ako mene netko slučajno prozove, ma ja ću i bubreg dati da sa sebe i svoje obitelji tu sumnju otklonim, a gdje ne i pramen kose", istaknuo je Kajin, koji kaže da on vjeruje da droga nema nikakve veze ni sa smrću Martine Duras Pauletić, ali ni s Miletićem i Jakovčićem, ali da oni moraju testom dokazati svoju nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o drogi jedna je od glavnih optužbi u istarskim političkim krugovima i sporadično dolazi u prvi plan. Ima tu politike, kaže Kajin, ali smatra da se ta priča stalno obnavlja jer sumnje nikad nisu do kraja otklonjene.

I meni je ispod časti kad moram puhati u onu frulicu


"I meni je ispod časti kada me policajac zaustavi jer sam vozio 20 ili 30 kilometara brže, pa usput moram puhati u onu frulicu, ali ja kao legalist to jednostavno moram učiniti, nemam kuda", ustvrdio je Kajin, koji zaključuje:

"Trebamo doznati odgovore što je dovelo do Martinine smrti, istinu traže i obitelj i Istra", završio je.

Jakovčić: Ja sam za prošle izbore piškio, ne pada mi na pamet opet se testirati na drogu!

"Apsolutno ne. Ne pada mi na pamet nikakvo testiranje na drogu i ne pada mi na pamet takve stvari činiti pod pritiskom jer sam jedan od najpoznatijih boraca protiv droge, ne samo u Istri", kaže Jakovčić za Media servis te dodaje:

"Taj prizeman, bijedan i jadan način na koji pojedinci žele na samoubojstvu jedne žene pridobivati političke poene je nešto što mi se gadi".

"To je odvratno i neću ničim sudjelovati u tome", ističe Jakovčić i nastavlja:

"Priču o tome da se drogiram proturaju ljudska ništavila kao što je Bruno Langer", rekao je Jakovčić. Ovako je odgovorio na pitanje zašto ne bi testiranjem sa sebe skinuo teret sumnje.

"Prije svega, ja sam za prošle izbore piškio. Kao što znate, to je jedan odličan način na koji se može testirati droga i naravno da je nalaz bio negativan. Prema tome, ja sam to već napravio i u tom trenutku, isključivo zato da ne bih naštetio stranci, IDS-u i ne pada mi na pamet više to činiti", poručuje Jakovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara