Kanadsko visoko obrazovanje predstavlja se Hrvatskoj

Foto: Arhiva

KANADA će biti zemlja partner Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji će se održati u utorak, 15. listopada 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i u četvrtak, 17. listopada 2013. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci...

Kanada je među najpopularnijim zemljama na svijetu za studiranje te privlači više od 200.000 međunarodnih studenata. Iz Instituta za razvoj obrazovanja su priopćili kako će Kanadu na Sajmu predstaviti Kanadsko veleposlanstvo, tri visoka učilišta te renomirani profesori sa Sveučilišta u Torontu i Sveučilišta u Saskatchewanu, a sudjelovat će i predstavnici poslovne zajednice u Hrvatskoj koji su ujedno alumniji kanadskih sveučilišta, a koji će sudjelovati u panel raspravi o prednostima kanadskog obrazovnog sustava.
 
Prema broju međunarodnih studenata, Kanada se svrstava među 6 najprivlačnijih zemalja na svijetu. Prema rang-listi svjetskih visokih učilišta Academic Ranking of World Universities (tzv. Šanghajska lista), Kanada ima 23 sveučilišta koja su rangirana među najboljih 500 na svijetu, a četiri sveučilišta su rangirana među najboljih 100 na svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Osim Kanade, na Sajmu će izlagati više od 55 institucija iz 11 zemalja koje će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara