Ministarstvo predstavlja program Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja"

Foto: Vojko Bašić/Cropix

U MINISTARSTVU znanosti, obrazovanja i sporta predstaviti će se novi ciklus natječaja znanstvenih projekata Hrvatske zaklade za znanost te program Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja".

Kako ističu iz Ministarstva, jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2011. - 2015. jest i promjena modela financiranja znanstvene djelatnosti s dosadašnjega modela državnog upravljanja na model državnog nadziranja sustava znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu ostvarivanje navedenoga cilja, projektno financiranje znanstvene djelatnosti izmjenama Zakona o Hrvatskoj zakladi za znanost prelazi u nadležnost Hrvatske zaklade za znanost. U Državnome proračunu Republike Hrvatske osigurano je 50 milijuna kuna kojima se u prvoj godini implementacije novoga modela planira financirati oko 250 novih znanstvenih projekata. Novi ciklus natječaja za znanstvene projekte Hrvatske zaklade za znanost planira se otvoriti početkom listopada 2013. godine", kažu iz Ministarstva.

Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" jedinstven je projekt financiranja znanstvenih projekta te se često ističe kao primjer dobre prakse. S namjerom širenja te prakse i u drugim zemljama regije te šire, programi Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja" povezat će se s programima Hrvatske zaklade za znanost u svrhu daljnjeg poticanja znanstvene izvrsnosti, ali i suradnje s hrvatskom znanstvenom dijasporom te suradnje znanosti s gospodarskim sektorom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara