Karamarko: Kolindin govor je bio domoljuban i realan

Karamarko: Kolindin govor je bio domoljuban i realan

Foto: FAH

"GOVOR predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bio je izvrstan, domoljuban i realan", izjavio je Tomislav Karamarko u razgovoru za RTL.

Predsjednik HDZ-a zadovoljan je, kako kaže, što je Grabar Kitarović pozvala na zajedništvo i pokazala da je svjesna teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi.

"To je ono što stalno govorimo: nesloga i nezajedništvo su luksuz na koji ne možemo pristati u ovim teškim trenucima kada mnogi mladi napuštaju Hrvatsku. Mi to moramo zaustaviti", rekao je Karamarko.

Ljevica i desnica se, kaže Karamarko, svugdje u svijetu ideološki ne slažu, ali "konsenzus je obavezan kada je riječ o ljubavi prema domovini i borbi za kvalitetan život".

"Nemojmo mistificirati zajedništvo na političkoj sceni. U svim državama svijeta postoje ljevica i desnica koje se obično ne slažu u ideološkim stvarima. Ako druga strana radi kvalitetno, onda je sigurno da oni vole svoju domovinu. U ovom slučaju ne rade kvalitetno, to ćemo mi morati obaviti. Ali evo pozivamo ih i sada, i predsjednica ih poziva, u ovom se momentu može početi raditi kvalitetnije", izjavio je Karamarko.

Markač i Čermak zadovoljni inauguracijom

Inauguracijom su zadovoljni i generali Mladen Markač i Ivan Čermak, koji su također bili na Markovom trgu.

"Inauguracija je bila odlična. Predsjednica je bila jasna i glasna kao i do sada. Želim joj puno sreće da ostvari što si je zamislila", rekao je Čermak za RTL.

Sličan komentar imao je i Markač: "Prekrasan događaj, pun emocija, hrvatski ustrojen. Prekrasno. Hrvatska povijest, hrvatska budućnost - što hoćemo više i ljepše".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara