Karamarko: Kolindin poziv Milanoviću da dođe na kavu je prava državnička gesta

Karamarko: Kolindin poziv Milanoviću da dođe na kavu je prava državnička gesta

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas u Varaždinu da je poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović premijeru Zoranu Milanović da dođe na kavu i razgovor prava državnička gesta, "ono što je u kampanji najavljivala da će pozvati premijera na razgovor o materijalnom statusu naše države i građana."

Karamarko je uoči proslave 25. obljetnice HDZ-a u Varaždinu i Varaždinskoj županiji na novinarsko pitanje je li predsjednica danas nazvala i njega odgovorio da nije jer je on još u oporbi, što će, kako je rekao, potrajati još samo nekoliko mjeseci. Ocijenio je da je bolje što je zvala premijera, koji ima operativne instrumente da se pokuša još nešto napraviti, pri čemu je dodao da bi volio da Vlada zadnjih mjeseci pokuša nešto korisno napraviti.

Karamarko: Josipoviću je SDP bio support, pa se nije bunio protiv njihove politike

Za odluku Ive Josipovića da se ne vraća u SDP, rekao je kako se ne želi petljati u njegove odluke, ali, kako je ocijenio, indikativna je njegova rečenica da se 'ne može vratiti u stranku koja vodi lošu politiku'. "Ona mu je cijelo vrijeme bila support, a cijelo vrijeme svojeg mandata nije se usudio reći ništa loše protiv te politike. Pritom u prvi plan opet stavljam gospodarstvo i standard naših građana, rekao je novinarima predsjednik HDZ-a.

"Ne vjerujem da Bajić ima šansu kod HDZ-ovih ljudi"

Na pitanje hoće li HDZ glasovati za Mladena Bajića za ustavnog suca, Karamarko je odgovorio kako je to hipotetsko pitanje o kojem se još nije raspravljalo i da je pitanje hoće li se Bajić kandidirati. Nakon što su mu novinari rekli da je on to danas učinio, rekao je kako će se "to morati malo razmotriti, ali ne vjeruje da Bajić ima šansu kod HDZ-ovih ljudi".

Zamoljen da komentira napis u današnjemu "Novom listu", po kojem su on i glavni tajnik Milijan Brkić u sukobu zbog imenovanja Mate Radeljića za savjetnika predsjednice za unutarnju politiku, Karamarko je te novine usporedio s negdašnjim satiričkim listom "Kerempuhom", dodajući da pišu dobre viceve.

"Brkić i ja se nismo posvađali, nit' se možemo posvađati"

"To je jedna laž, ali valjda je i to nekakav instrumentarij u novinama da postignu nekakve efekte. Gospodin Brkić i ja se nismo posvađali niti se svađamo, nit' se možemo posvađati jer 23 godine odlično surađujemo", rekao je Karamarko. Dodao je kako "nema govora da bi se posvađali zato što je predsjednica uzela jednu, a ne drugu osobu za savjetnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je prokomentirao i 'poziciju' HDZ-a na sjeveru Hrvatske i u Varaždinskoj županiji, gdje je na predsjedničkim izborima u oba kruga uvjerljivo pobijedio Ivo Josipović.

Smatra da HDZ "ima predispoziciju da napravi kvalitetan iskorak". Po njegovom mišljenju, ljevica, kojoj pripada i HNS koji se raspada, tom kraju nije ponudila apsolutno ništa, osim urušavanja poduzetništva i radnih mjesta. Karamarko je istaknuo da je sjever Hrvatske uvijek bio poznat po poduzetništvu i da treba procvjetati, ali su ga, kako je ocijenio, uništile stranke ljevice.

Predsjednik HDZ-a očekuje da će građani na sjeveru Hrvatske prepoznati ono što stranka nudi u novom programu koji se radi s partnerima iz Bavarske te očekuje mnogo bolji rezultat na sljedećim izborima.

"Tko ima pravo relativizirati 15.000 života naših branitelja"

Na proslavi 25. obljetnice HDZ-a Karamarko je podsjetio kako je bilo teško osnovati stranku, ali, istaknuo je, ljubav prema domovini je pobijedila tada kao što je pobijedila i u Domovinskom ratu. "To se danas pokušava relativizirati. Tko ima pravo relativizirati 15.000 života naših branitelja. Pitam se radi li to ova vlast namjerno ili su zaista samo nesposobni", istaknuo je i dodao da se ne želi svađati, nego nudi dijalog o gospodarskom oporavku zemlje.

"Pred nama je novi Domovinski rat za svako radno mjesto, za svako neobrađeno polje, za svakog mladog čovjeka koji namjerava napustiti domovinu. Obaveza nam je pobjeda na izborima zbog branitelja i zbog mladih", poručio je.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak rekao je da ta stranka u županiji iz izbora u izbore dobiva sve više glasova i da je na redu pobjeda na parlamentarnim izborima, a prije toga će pobijediti na prijevremenim izborima u Novome Marofu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara