Karamarko: Mi ćemo izgraditi Pelješki most i brzom cestom spojiti Dubrovnik

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak u Mostaru kako ta stranka podržava izgradnju Jadransko-jonske autoceste, ali ne i njezinu novu predloženu trasu, te se zauzeo za što bržu izgradnju Pelješkog mosta i brze ceste kako bi se prometno deblokirao jug Hrvatske.

"Mi imamo prigovore na trasu autoceste. Ali, mi ćemo, bez obzira na to što je projekcija izgradnje autoceste od 2030. do 2050. godine, izgraditi Pelješki most i brzom cestom spojiti Dubrovnik", rekao je čelnik HDZ-a upitan oko inicijative da se Jadransko-jonska autocesta gradi kroz Bosnu i Hercegovinu, umjesto teritorijem Hrvatske na njezinu jugu.

Tijekom sastanka hrvatskog premijera Zorana Milanovića s kolegama iz BiH Vjekoslavom Bevandom, Crne Gore Milom Đukanovićem i albanskim premijerom Edijem Ramom u Cavtatu uoči odlaska u Berlin, najavljena je mogućnost da se autocesta nakon Ploča gradi teritorijem BiH. Takvo je rješenje najboljim ocijenio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Vođa oporbe Tomislav Karamarko ocijenio je opravdanim prigovore žitelja juga Hrvatske i Dubrovnika.

"Dubrovnik opravdano smeta i oni ne žele ići u Zagreb preko teritorija strane države. To je legitimno i normalno pravo građana", dodao je Karamarko. Pri tome je istaknuo kako izgradnja Jadransko-jonske autoceste ne predstavlja balkanske integracije, ocijenivši kako se radi o dobroj inicijativi i interesom Europe da poveže svoj zapad s jugoistočnim dijelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara