Kaznena prijava protiv Hadžihafizbegovića: Prebrzo vozio pa usmrtio ženu

Foto: FAH

PROTIV glumca Emira Hadžihafizbegovića sisačko-moslavačka Policijska uprava podnijela je danas kutinskome Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće 12. listopada na autocesti A3, u blizini Novske, u kojoj je poginula 63-godišnja Anica Kuduz, a dvije su osobe ozlijeđene.

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, Hadžihafizbegoviću se kaznenom prijavom stavlja na teret da je u trenutku nesreće vozio znatno brže nego što je dopušteno. Već nekoliko kilometara prije mjesta nesreće u blizini Bročica na autocesti su stajale oznake o radovima i preusmjeravanju prometa na jedan trak te o obvezatnom smanjivanju brzine. Na mjestu radova bila je dopuštena najveća brzina od 60 kilometara na sat. U kaznenoj prijavi također stoji da brzina nije prilagođena uvjetima noćne vožnje i stanju na kolniku.

Nepoznati vozač srušio signalizaciju

Hadžihafizbegović je na autocesti u Bročicama, u blizini Novske, 12. listopada oko 20 sati automobilom udario Ankicu Kuduz iz Zagreba, koja je stajala uz zaustavljeni automobil, a od ozljeda je poslije umrla u bolnici u Novoj Gradiški. Nesreća se dogodila na mjestu na kojem je dvadesetak minuta prije zasad nepoznati vozač srušio svijetleću i drugu signalizaciju kojima je promet zbog radova na autocesti preusmjeravan na desni vozni trak. To se vozilo nije zaustavilo, a sisačka policija za nepoznatim vozačem, protiv kojega je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće, intenzivno traga.

Prekršajno je prijavljen i 46-ogodišnji vozač osobnog automobila P.A. iz Cerne zbog vožnje neprilagođenom brzinom. On je, nakon što je velikom brzinom naletio na porušene svijetleće oznake, zaustavio automobil u zaustavnom traku kako bi promijenio probušenu gumu. Dvije putnice u vozilu izišle su iz automobila i gledale kako vozač mijenja gumu, a jednu od njih, Ankicu Kuduz udario je Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović na kućnoj njezi

Općinska državna odvjetnica iz Kutine Marija Rukavina rekla je da će razmotriti kaznenu prijavu i donijeti odluku o mogućem podizanju optužnice.

Nakon operacije i liječenja u bolnicama u Novoj Gradiški i Slavonskome Brodu, glumac koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je izazvao na kućnoj je njezi u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara