Kerry: Njemačka i SAD su odlični prijatelji

Kerry: Njemačka i SAD su odlični prijatelji

Foto: Hina

NJEMAČKA i Sjedinjene Države ostat će odlični prijatelji, izjavio je u nedjelju u Beču američki državni tajnik John Kerry, istaknuvši stratešku važnost odnosa između dviju zemalja narušenih nakon novih navoda o američkom špijuniranju Berlina.

"Želim istaknuti da su odnosi između SAD-a i Njemačke od strateške važnosti. Odlični smo prijatelji i naša politička suradnja je iznimno velika", rekao je Kerry u Beču na marginama pregovora o iranskom nuklearnom programu, dok je uz njega stajao njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencije navode da se, iako Kerry nije spomenuo špijunski skandal, činilo da se njegova izjava odnosila upravo na to. "Nastavit ćemo zajedničku suradnju u dobrom duhu koji smo pokazali danas kroz iznimno plodnu raspravu", kazao je američki državni tajnik dodavši i kako Njemačkoj želi uspjeh u večerašnjem finalu Svjetskoga nogometnog prvenstva u Brazilu.

I Steinmeier je govorio o važnosti američko-njemačke suradnje na nastojanju da se riješe sukobi u Afganistanu i na Bliskom istoku, kao i problem iranskoga nuklearnog programa.

"Veze između SAD-a i Njemačke potrebne su i iznimno važne za obje zemlje unatoč poteškoćama do kojih je došlo u bilateralnim odnosima u posljednjih nekoliko tjedana. Nastavit ćemo suradnju međusobno se poštujući", rekao je njemački ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara