Kerry u knjigu žalosti napisao: "Živjela Francuska"

Kerry u knjigu žalosti napisao: "Živjela Francuska"

Foto: Hina

"VIVE LA FRANCE" (Živjela Francuska) napisao je u petak na večer američki državni tajnik John Kerry u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Washingtonu u spomen na žrtve terorističkog napada u Parizu.

"Naša srca s vama su u tjeskobi što ju je Francuska doživjela ovih dana", napisao je Kerry, pozdravljajući "ponosnog i velikog saveznika" i "prijatelja" SAD-a Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ono što što predstavlja Charlie Hebdo, nikada neće biti prešućeno. Ideja slobode izražavanja odveć je moćna. Živjela Francuska", napisao je šef američke diplomacije, koji govori francuski, a i dio njegove obitelji potječe iz Francuske.

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak se u francuskom veleposlanstvu u Washingtonu također upisao u knjigu žalosti i izrazio solidarnost sa francuskim narodom nakon napada na pariške satiričke novine Charlie Hebdo, u kojemu je ubijeno 12 osoba.

"Kao saveznici kroz stoljeća, ostajemo ujedinjeni sa našom francuskom braćom kako bi osigurali pravdu i obranili naš način života. Idemo zajedno naprijed protiv terora koji ne može zamijeniti slobodu i ideale koje zastupamo a koji osvjetljavaju svijet", napisao je američki predsjednik, dodajući također "Živjela Francuska".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara