Klizište na Šestinskom dolu: Nestalo je struje, a okolne kuće i zgrade nisu ugrožene, sanacija je u tijeku

Klizište na Šestinskom dolu: Nestalo je struje, a okolne kuće i zgrade nisu ugrožene, sanacija je u tijeku

Foto: Damir Krajač/Cropix

NOĆAS oko 22 sata Ured za upravljanje u hitnim situacijama od centra 112 dobio je dojavu o aktiviranju klizišta na Šestinskom dolu preko puta zgrade na broju 146. Na teren su izašli dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za izgradnju grada.

Izlaskom na teren je utvrđeno da se radi o manjem klizištu na kojem su zajedno s pokrenutim tlom otklizala i dva stabla koja su pala na cestu. Okolne kuće i zgrade nisu ugrožene klizanjem tla.

Ovo klizište je uzrokovalo štete na infrastrukturi, što je često kod klizišta, konkretno stabla su zbog klizanja pokidala strujne kablove te su okolne kuće na par sati ostale bez struje. Nadležne službe će pristupiti sanaciji klizišta, priopćili su i Ureda za hitne situacije Grada Zagreba.

"Ovo klizište nije ugrožavalo i ne ugrožava okolne kuće i zgrade. Klizište je ugrozilo infrastrukturu. Konkretno, stabla su potrgala strujne kablove. HEP je bio na terenu i sve je ubrzo sanirano pa su okolne kuće dobile struju", kaže Kristina Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanacija klizišta ne može se napraviti preko noći, kaže Martinović i dodaje da je riječ o kompleksnim građevinskim radovima.

"Sada smo pomaknuli stabla, postavili smo znakove upozorenja, a za sanaciju je potreban projekt, utvrditi čije je vlasništvo, a nakon toga će se pristupiti sanaciji", dodala je.

Do aktivacije klizišta došlo je zbog vlage u zemlji, a postoji niz mjera kojima se aktivacija klizišta može spriječiti ili bar ublažiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara