Kolarić odgovorila Račanu: Tko se boji demokratskih izbora u zagrebačkom SDP-u?

Foto: Arhiva

NAKON što se Ivan Račan na Facebooku osvrnuo na probleme u zagrebačkoj organizaciji SDP-a, u komentaru na svom Facebook profilu odgovorila mu je bivša članica stranke Aleksandra Klarić, koja je iz SDP-a izbačena nakon objave teksta na Indexu u kojem poziva članove na pobunu protiv Milanovića.

> Ivan Račan: Neka Bernardić, Maras i Mrsić otkriju odakle im novac za kampanju! Ili neka se zamrzne izborni proces!

"Jedini dobar zahtjev u tekstu je da svi kandidati odmah stave članstvu na uvid, pa i javnosti, do sada utrošena sredstva u kampanji. U tome podržavam Ivana Račana. Ni u jednoj drugoj rečenici koju je napisao u ovome tekstu ga ne podržavam.

Tko se boji demokratskih izbora u zagrebačkom SDP-u? Kome je u cilju raspuštanje zagrebačke organizacije? Tko onemogućava svim članovima da ostvare svoje pravo i izaberu predsjednika zagrebačkog SDP-a?

Tekst je krcat netočnim tezama i pretpostavkama i na njima krivo izvedenim zaključcima. Ako se njegovi zahtjevi uzmu za ozbiljno to će onemogućiti članove zg. SDP-a da prema Statutu izaberu svoje vodstvo", napisala je Kolarić na Facebooku.

Podsjetimo, Račan je u svom komentaru konstatirao kako je SDP Zagreba duboko podijeljena organizacija.

"U međustranačkim izborima, bilo gradskim ili državnim, stranačka članstva se najčešće ne poznaju niti imaju puno doticaja jedna s drugima. Na kraju tih izbora sve stranke dobiju mandate proporcionalno svojim rezultatima. U unutarstranačkim izborima se članovi, koliko god bili podijeljeni u tabore ili grupacije, itekako dobro poznaju. Međustranački karakter unutarstranačkih izbora gotovo sve članove frontalno konfrontira jedne s drugima, a na kraju može pobijediti samo jedan odnosno izborni sustav omogućava gotovo bez iznimke pobjedu samo jedne grupacije. Zašto željeti mir kad se ratom može dobiti baš sve?", napisao je, između ostalog, Račan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara