Kolinda pozvala novinare da bi dvije i pol minute čitala s papira izjavu o proslavi Oluje

Kolinda pozvala novinare da bi dvije i pol minute čitala s papira izjavu o proslavi Oluje

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u izvanrednom obraćanju hrvatskoj javnosti govorila je samo o - proslavi Oluje. Nakon što je kratku izjavu pročitala s papira, napustila je prostoriju, novinari nisu mogli ništa pitati. Njeno "izvanredno" obraćanje trajalo je oko dvije i pol minute.

Evo što je rekla:

"Slijedom odluke Vlade o osnivanju Odbora za središnje obilježavanje 5. kolovoza, odlučila sam sudjelovati u radu Vladinog Odbora. Ovim putem želim upoznati javnost sa stavovima koje ću zastupati.

Svaka država ima datume i simbole oko kojih ne smije biti prijepora. U Hrvatskoj je to 5.kolovoza. To je dan pobjede, a ne podjele.

Imam moralnu obvezu učiniti sve kako bi se očuvalo i osnažilo nacionalno zajedništvo, osobito u takvim trenucima.

Središnja točka obilježavanja Dana pobjede postao je Knin, kao simbol pobjede i slobode. Stoga ću jasno zastupati stajalište kako toga dana u Kninu može biti jedino središnja proslava.

Spremna sam prihvatiti vojni mimohod uoči ili nakon 5. kolovoza, ali pozivam na racionalnost oko racionalnosti troškova zbog gospodarskog stanja u kojemu se zemlja nalazi.

Pozivam sve da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu proslavimo na dostojanstven način. Pokažimo toga dana snagu hrvatskog zajedništva i s ponosom istaknimo hrvatske zastave diljem domovine u spomen i zahvalu svima koji su dali svoje živote kroz našu povijest za hrvatsku slobodu unutar europske obitelji.

Hvala vam svima na dolasku" 


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara