Kolnici mokri, zbog magle treba voziti sporije

Kolnici mokri, zbog magle treba voziti sporije

Ilustracija: Arhiva

KOLNICI su jutros mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti.

Ima je na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te od Bosiljeva do tunela Sveti Rok, A3 od Bregane do Novske i na A4 između Ivanje Reke i Brezničkog Huma, pa je na pojedinim dionicama brzina ograničena na 100 km/h, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na cestama u gorju mogući su odroni. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila te ih podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, magla, jaki i povremeni pljuskovi kiše itd.) voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima svjetlima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas od 11,30 do 13,30 sati bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D1) u smjeru Splita, zbog radova. Obilazak je „starom kliškom cestom“ (ŽC6253). Iz Splita prema Dugopolju promet će teči nesmetano.

Danas, od 14,00 do 22,00 sata zbog popravka pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni park Plitvička jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozit će se obilazno cestom D1 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo-Grabovac, i obratno. (Za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz smjera Zagreba, pristup je moguć do ulaza 1 i parkinga na ulazu 1, a iz smjera Splita do ulaza 2 i parkinga na ulazu 2 te do hotela Jezero, Plitvice i Bellevue).

Na graničnom prijelazu Metković pojačan je ulazak osobnih vozila.

Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, očekuje se pojačan promet na GP Metković. HAK vozačima savjetuje da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, a na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara