Kotromanović obišao ranjenog pirotehničara, razminiravanje skladišta u Pađenima se nastavlja

Kotromanović obišao ranjenog pirotehničara, razminiravanje skladišta u Pađenima se nastavlja

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix, MORH

MINISTAR obrane Ante Kotromanović danas je u kninskoj bolnici posjetio pirotehničara ozlijeđenog u jučerašnjoj eksploziji pri čišćenju terena bivšeg vojnog skladišta u Pađenima pokraj Knina.

"Pirotehničar hospitaliziran u kninskoj bolnici dobro se oporavlja i za par dana bi, ako bude sve u redu, mogao biti otpušten iz bolnice", potvrdio je ravnatelj Oliver Ojdanić za HRT.

Smrt skupnika Marka Odžaka i ozljede još dvojice pirotehničara, nadnarednika Dalibora Batinića i vojnika Davora Perkovića najvjerojatnije je uzrokovala eksplozija dijela kasetne bombe.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražno povjerenstvo na čelu s generalom Matom Ostovićem utvrđuje dodatne okolnosti jučerašnje tragedije. Ministar obrane još je jednom izrazio sućut obitelji poginulog Marka Odžaka, no rekao je da je vojnički posao takav i mora se ići dalje. "Ovo je minski užasno zagađen prostor i moramo, radi sigurnosti drugih građana, nastaviti s čišćenjem i raščišćavanjem", naglasio je.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac upozorila je da nisu problem samo Pađene, nego i skladišni kompleks Golubić. Iz MORH-a je priopćeno da će Golubić riješiti za dvije do tri godine, kada se izgrade nova vojna skladišta. Do tada će se intenzivno čistiti teren kako im ne bi zaprijetili šumski požari.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara