Kožić: Unatoč krizi, u Zagrebačkoj županiji se posluje dobro

Kožić: Unatoč krizi, u Zagrebačkoj županiji se posluje dobro

Foto: Zagrebačka županija

UNATOČ lošoj makroekonomskoj situaciji u okruženju poduzetnici u Zagrebačkoj županiji u usporedbi s poslovanjem na razini Hrvatske, postigli su dobre rezultate. Ustvrdio je to na tradicionalnom susretu gospodarstvenika Zagrebačke županije, župan Stjepan Kožić.

"Zagrebačka županija ostala je među gospodarski najstabilnijim županijama. To potvrđuje i vrlo visokog mjesta u usporedbi s ostalim županijama. U prvih devet mjeseci 2012. godine poduzetnici iz Zagrebačke županije ukupno gledajući uspješno su poslovali jer su ukupni prihodi bili veći od rashoda", rekao je Kožić te naglasio kako se trenutno dvije najveće investicije u Hrvatskoj događaju upravo u Zagrebačkoj županiji, a to su proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu te Poslovni centar IKEA-e u Rugvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 2012. ostvarena je brutto dobit od 780 milijuna kuna na razini Županije ili 8 posto veća u odnosu na 2011. Ukupno ostvareni prihodi su za 3 posto veći, a broj zaposlenih je 4,7 posto veći u odnosu na kraj rujna 2011. Prosječna plaća u 2012. u Zagrebačkoj županiji iznosila je 4 659 kuna, i po tom pokazatelju je treća iza Istarske županije i Grada Zagreba.

"Nedavno predstavljeno izvješće o stanju u prostoru Hrvatske za 2012. prema socijalno gospodarskoj strukturi svrstava Zagrebačku županiju u treću skupinu s indeksom razvijenosti između 100 i 125 posto u odnosu na prosjek Hrvatske. Odnosno naš indeks je 123 i nedostaje dva posto da bi bili u skupini s Gradom Zagrebom".

Kožić je najavio kako će idućih godina Zagrebačka županija biti nositelj, investitor ili suinvestitor mnogih razvojnih projekata. "To su prvenstveno izgradnja sustava Vodoopskrbe i Odvodnje u Zagrebačkoj županiji te gospodarenjem otpadom i uspostava integriranog prometnog sustava na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije", zaključio je Kožić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara