Kriza u KBC-u Rijeka: 88 medicinskih sestara moglo bi ostati bez posla!

Kriza u KBC-u Rijeka: 88 medicinskih sestara moglo bi ostati bez posla!

Foto: Arhiva

DO KRAJA ove godine bez posla bi moglo ostati čak 88 medicinskih sestara u KBC-u Rijeka kojima zbog nedostatka novca navodno neće biti produženi ugovori o radu na određeno vrijeme! Ukoliko se to dogodi, u Sindikatu zdravstva Hrvatske prijete štrajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Struka je rekla da nema dovoljno sestara, to se uporno ponavlja, ali struka se ne sluša iz prostog razloga jer je opravdanje da nema novaca", kazala je za Novu TV Radmila Belobrajčić Čahut, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske.

Prvi otkazi bi mogli biti podijeljeni već tijekom ljeta, kada bi bez posla mogla ostati 21 medicinska sestra. Situacija za zaposlene u KBC-u Rijeka u tom će slučaju postati nesnošljiva; već sada samo na pedijatriji nedostaje 13 sestara, a na odjelima s teškim bolesnicima u noćnoj smjeni radi tek po jedna sestra.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić tvrdi da otkaza neće biti: "Nema nikakvih otkaza, meni je, dakle definitivno, javljeno iz KBC Rijeka da su to bile zamjene. Dakle, zamjena za porodiljni dopust, jedna sestra se vraća, a sestra koja ju je mijenjala - ide vani".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara