Kukuriku rasprodaja ide dalje: Vlada prodaje i Luku Vukovar

Kukuriku rasprodaja ide dalje: Vlada prodaje i Luku Vukovar

Foto: luka-vukovar.hr

NAKON što su prošlog tjedna najavili da prodaju dionice Končara, na današnjoj sjednici Vlada je odlučila pokrenuti postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju tvrtke Luka Vukovar.

Prodaje se stopostotni poslovni udjel ukupne nominalne vrijednosti 38,07 milijuna kuna u vlasništvu Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju je 30 dana od objave poziva za iskazivanje interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Vukovar d.o.o. ovlašteni je koncesionar na lučkom području Vukovar te jedini koji se tamo bavi prekrcajem generalnih i rasutih tereta.

Glavni korisnici usluga te luke su poduzetnici iz Hrvatske i sjevernog dijela BiH, a kako gospodarska aktivnost stagnira, luka se suočava sa smanjenjem poslovne aktivnosti. Tako je, kako se navodi u obrazloženju odluke, Luka Vukovar lani ostvarila 13,5 milijuna kuna prihoda i dobit od 264,8 tisuća kuna, dok joj je 2012. prihod bio 16 milijuna kuna, a 2011. godine 14,7 milijuna kuna.

Luka Vukovar u posljednje tri godine posluje s dobiti. 2011. imali su dobit od 290 tisuća kuna, u 2012. 1,12 milijuna kuna, a u 2013. imali su veliki pad. Prije toga, 2010. godinu, završili su s minusom od skoro 4 milijuna kuna, a godinu priju čak 7,84 milijuna kuna!

U cilju povećanja zaposlenosti i iskorištenosti kapaciteta Luke Vukovar potreban je partner koji bi osigurao dodatke terete u luci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara