Laburisti predlažu Tireli za v.d. predsjednicu stranke

Laburisti predlažu Tireli za v.d. predsjednicu stranke

Foto: FAH

PREDSJEDNIŠTVO Hrvatskih laburista predložit će Nansi Tireli za mjesto v.d. predsjednice stranke do izbornog sabora, umjesto Dragutina Lesara koji je zbog neuspjeha na europskim izborima podnio ostavku.

Taj će prijedlog, kako su izvijestili na današnjoj konferenciji za novinare, uputiti Nacinalnom vijeću stranke.

"Hvala kolegama koji su me predložili za tu zahtjevnu funkciju", kazala je Tireli dodajući kako bi 7. lipnja taj prijedlog Nacionalno vijeće trebalo potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni bi se sabor Laburista trebao održati do svibnja 2015., no njemu bi trebao prethoditi izvanredni sabor na kojem bi se mijenjao Statut i prateći akti kako bi se moglo izabrati novo rukovodstvo, a koji bi trebao biti organiziran do listopada ove godine. "U našem Statutu nije predviđeno da predsjednik stranke da ostavku", pojašnjava Tireli.

"Na političkoj sceni ima prostora za Laburiste i naša je pozicija stabilna", uvjerena je Tireli.

Komentirajući jučerašnje optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Zorana Milanovića kazala je da to nije ništa novo.

"Pres konferencija ministra Linića pokazuje sve što ne valja, kada se s odmakom od skoro dvije godine upozorava na stvari koje se događaju u državi i to je ono što nije dobro", drži Tireli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara