Lalovac: Imala je izvrstan govor, samo zajedništvo nas može izvući; Evo što su rekli Vujčić i Tedeschi

Lalovac: Imala je izvrstan govor, samo zajedništvo nas može izvući; Evo što su rekli Vujčić i Tedeschi

Foto: Igor Kralj/Pixsel

BROJNI gosti iz gospodarstva nazočili su inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi rekao je što očekuje od buduće predsjednice čiji je program u kampanji, između ostalog, bio naslonjen i na gospodarstvo.

"Treba biti realan, i što može politika, ali sigurno kroz inicijative i poziciju da je birana neposredno od strane građana, sa pozicije autoriteta predsjednika RH nešto se može napraviti. Puno operativno smatram da ne, ali svi koji obavljaju javne dužnosti, ako će i malo pomoći da se omogući bolja situacija za razvoj poduzteništva, za promicanje investicija, kako domaćih tako i inozemnih, pomoći" rekao je Tedeschi. Ministar financija Boris Lalovac zadovoljan je najavama koje su se mogle čuti u govoru predsjednice.

"Izvrstan govor, jer to zajedništvo jedino nas može izvući iz ajmo reći krize u kojoj se Hrvatska našla. Jako pozitivan govor i moram priznati da je na pravom smjeru" rekao je Lalovac.

Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je kako je inauguracija bila lijepa, "pogotovo neki naglasci" koji su mu se svidjeli.

"Neki naglasci su bili baš lijepi. Ekonomija? Za konstruktore poduzetničke klime su nešto što je jako važno i to naglašavam godinama" rekao je Vujčić. I sindikatima se svidjela inauguracija.

Sindikalist Krešimir Sever rekao je da očekuje još bolju suradnju s novom predsjednicom. "Sa bivšim smo imali izuzetno dobru suradnju. Kad smo god tražili nekakav razgovor dobili smo ga. Očekujemo da će predsjednica na tragu ovoga što je govorila da ne želi Hrvatsku kao siromašnu zemlju, razumijeti da su radnici oni koji trebaju potporu vlasti, a u prvome redu i predsjednice, pa da ćemo u njoj nalaziti snažnu zagovornicu za radnička prava, za dostojne plaće i dostojne uvjete rada" rekao je Sever.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara