Leko: Kad se slegnu emocije, utvrdit ćemo da je sud dobro kvalificirao događaje u ratu

Leko: Kad se slegnu emocije, utvrdit ćemo da je sud dobro kvalificirao događaje u ratu

Foto: Hina

SUD JE odlučivao samo o jednoj stvari no presuda ima višestruko značenje i za pravnu kvalifikaciju agresije Srbije. Stajalište suda ne isključuje elemente genocida, niti da je Hrvatska bila žrtva te agresije i da se legitimno branila", komentirao je hašku presudu predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na HTV-u.

Srpska protutužba je odbačena u cijelosti što također ima svoje posljedice. Presuda je potvrdila ono što smo mi znali, ali sada će znati i međunarodna zajednica, smatra Leko.

"Kad se slegnu emocije, utvrdit ćemo da je sud dobro kvalificirao sve što se događalo tijekom rata", rekao je.

Što se tiče branitelja koji prosvjeduju, Leko je najavio kako će s njima biti nastavljen dijalog.

Glavaš ne smije biti bahat

"Oni su građani koji imaju poseban status, zasluge, ali i odgovornost. Sabor je nekim njihovim zahtjevima udovoljio – da se odgodi primjena zakona o mirovinskom osiguranju te da se povuče rasprava o pravima braniteljima. Osnovana je i radna skupina za izradu novog zakona o pravima hrvatskih branitelja", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako gleda na političku aktivnost Branimira Glavaša i na njegov dolazak u Sabor, Leko je rekao kako bi volio da Glavaš nije toliko bahat jer proces nije završio, a i ako završi proces, ne smije se tako ponašati. Dolaskom u Sabor nije dobro postupio, ali nitko mu ne može zabraniti da tamo dođe.

Preseljenje predsjednice u Visoku ulicu Leko smatra igrokazom jer je izabrana predsjednica sama u kampanji tražila Visoku ulicu. "To ionako neće promijeniti ništa u životu građana", poručio je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara