Lesar: Donesena je odluka o suspenziji Borisa Strujića, Matijašević nikad nije bio naš kandidat za gradonačelnika

Lesar: Donesena je odluka o suspenziji Borisa Strujića, Matijašević nikad nije bio naš kandidat za gradonačelnika

Foto: Davor Pongračić/Cropix

HRVATSKI laburisti reagirali su na članak jučer objavljen na Indexu pod naslovom "Lesar smijenio predsjednika Laburista u Splitu jer nisu htjeli Matijaševića za gradonačelničkog kandidata". Reagiranje i ispravak prenosimo u cijelosti:

"U tekstu na portalu www.index.hr objavljena je već u naslovu netočna informacija kako
je "Lesar smijenio predsjednika Laburista u Splitu". Točna informacija je da je donio odluku o njegovoj suspenziji o kojoj će odlučivati Sud časti.

Netočno je, kako navodite u tekstu da je „Formalni razlog za suspenziju prekasno obavještavanje članstva o izvanrednoj skupštini splitske podružnice...“. Točna informacija je, kako možete pročitati i na web stranicama www.laburisti.com u Odluci o suspenziji, da je Boris Strujić izabran za predsjednika splitskog ogranka na sastanku Izvršnog odbora, a ne na Skupštini ogranka kako to propisuje Statut te je trebao svoj mandat potvrditi i na skupštini ogranka, što nikad nije učinio.

Predsjedništvo stranke je na svojoj 18. sjednici od Borisa Strujića zatražilo da sazove Izvanrednu skupštinu ogranka Split u roku od mjesec dana na kojoj se mora izabrati predsjednik ogranka sukladno sukladno stranačkim propisima, a Boris Strujić je članovima Izvršnog odbora ogranka Split zatajio taj zaključak Predsjedništva Stranke te time počinio povredu Etičkog kodeksa stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, nije točna informacija kako je „Lesar smijenio predsjednika Laburista u Splitu
jer nisu htjeli Matijaševića za gradonačelničkog kandidata“. Točna informacija je da je g. Ozren Matijašević nikad nije bio službeni gradonačelnički kandidat Laburista. Netočan je navod da se „od Splićana zatražilo da ga podrže..“ obzirom da Izvršni odbor ogranka Split nikada na svojim sjednicama nije raspravljao o g.Matijaševiću kao o službenom kandidatu za gradonačelnika, pa samim time nikad nije bilo zatraženo od članova ogranka da ga podrže kao službenog kandidata. Također, netočno je navedeno u članku da Lesar možda bude imao problema „jer odbijenica za Matijaševića nije bila tek odluka Borisa Strujića već legalnog stranačkog tijela“. Jedini kandidat za gradonačelnika o kojemu su nadležna tijela ogranka raspravljala bio je Milan Štrljić.

Također želimo napomenuti da novinar D.M. koji potpisuje vaš članak nije kontaktirao predsednika Stranke ili nekoga od članova Predsjedništva koji bi Vašem novinaru mogli dati informaciju o pravim razlozima suspenzije Borisa Strujića, a koju u cijelosti možete pročitati na
www.laburisti.com, kao i odluku o sazivanju izvanredne skupštine ogranka, a konačnu će odluku
o suspenziji donijeti Sud časti.

S poštovanjem,

Dragutin Lesar, predsjednik Stranke

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara