Liječnici u štrajku gotovo dva mjeseca: Dogovor o novom kolektivnom ugovoru u četvrtak?

Liječnici u štrajku gotovo dva mjeseca: Dogovor o novom kolektivnom ugovoru u četvrtak?

Foto: Čitatelj Indexa

NASTAVLJENI su pregovori u Ministarstvu zdravlja oko novog kolektivnog ugovora. Iako dogovor ni danas nije postignut, predsjednici sindikata dali su naznačiti kako bi cijela situacija napokon mogla biti riješena u četvrtak. Sutra slijedi pauza od pregovora, a prema najavama predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića, u četvrtak bi trebao biti parafiran novi kolektivni ugovor.

Babić je izjavio nakon današnje runde pregovora da prekosutra, u četvrtak, očekuje parafiranje novog kolektivnog ugovora za zdravstvo, a nakon toga će parafirani tekst predstavi skupštini HLS-a koja će donijeti konačnu odluku o potpisivanju ugovora ili nastavku štrajka liječnika, koji traje već 56 dana.

Čelnici sva tri reprezentativna sindikata u zdravstvu od Ministarstva zdravlja trebali bi dobili "čistopis" novog kolektivnog ugovora, rekao je Babić Hini ne želeći otkriti nikakve detalje dogovora jer, kaže, ne želi narušavati "pozitivnu atmosferu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za sutra je predviđena stanka u pregovorima kako bi sindikalci razmotrili predloženi tekst. Nastavak pregovora je u četvrtak u 10 sati, kada Babić očekuje i parafiranje ugovora.

Upitan za akciju prikupljanja i "kuvertiranja" liječničkih otkaza na terenu, rekao je da se s tim još nije počelo "jer se čeka čistopis", pa će se onda odlučiti hoće li se krenuti u akciju.

Čelnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak odbila je špekulirati o parafiranju novog kolektivnog ugovora u četvrtak dok prijedlog novog kolektivnog ugovora "ne dobiju od Ministarstva crno na bijelom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara