Linić o dugu INA-e: Svi su isti, svi će plaćati!

Foto: Davor Pongračić/Cropix

"DRŽAVNI proračun se puni onako kako je i planirano", odgovorio je novinarima uoči sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić, rekavši ipak da ima određenih iznenađenja.

"To je da su zadržana sredstva s obzirom na mogućnost da se ne plati porez na dobit radi reinvestirane dobiti. To je nešto što je više od milijarde kuna. To je jedno iznenađenje dobro za gospodarstvenike, ali nešto manje novaca u proračunu. Sve ostale stavke, sve je u proračunu planirano. Prema tome, manje-više osim tog iznenađenja u porezu na dobit, koji za nas nije baš ugodan, ali vjerojatno za privatnike jeste, drugih iznenađenja u prihodima nema", rekao je Linić i dodao da je zadovoljan radom porezne inspekcije.

Upitan što je s poreznim dugom INA-e za koji se nagađa da je veći od 140 milijuna kuna i da ga Porezna uprava ne može naplatiti, ministar je odgovorio:

"To baš nije istina. Tri godine traje provjera obveza INA-e. To je sada završeno, zapisnik je izdan, INA ima pravo žalbe u drugostupanjskom postupku. Radi se o nešto manje od 140 milijuna kuna za 2009. Kad to naplatimo, onda ide i 2010., 2011. i 2012. To pokazuje da su svi isti kada su u pitanju prihodi države. Svi će plaćati i nećemo dozvoljavati ni malverzacije ni pogrešna tumačenja koja će biti jednostavno zaustavljena. Rezultati o tom dijelu poreznog nadzora bit će poznati", rekao je Linić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara