Linić sakrio procjenu od 6,3 milijuna kuna za zemljište Spačve!

Linić sakrio procjenu od 6,3 milijuna kuna za zemljište Spačve!

Foto: Hina, HRT

MINISTAR financija Slavko Linić zaboravio je danas u kronologiji događaja vezanih uz predstečajnu nagodbu Spačve spomenuti da su procjenitelji iz Erste nekretnina spornu zemljišnu česticu 687/1 u svibnju 2011. godine procijenili na 6,3 milijuna kuna. Spomenuta procjena u skladu je s procjenom Porezne uprave u Vinkovcima koja je navedeno zemljište procijenila na 6 milijuna kuna.

> Uskok od Linića žurno zatražio odgovore, Linić tvrdi: Nema kriminala, za sve je kriva šefica PorezneKako prenosi HRT, iako se spomenuta procjena Erste nekretnina nalazi u dokumentaciji o predstečajnoj nagodbi tvrtke Spačva, koju posjeduje Ministarstvo financija, ministar financija Slavko Linić danas je u svom očitovanju o cijelom slučaju nije spomenuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč procjeni na 6,3 milijuna kuna, Linić je zemljište odlučio višestruko preplatiti te je za njega iz državnog proračuna isplaćeno oko 33,6 milijuna kuna. Linića se tereti da je državni proračun tim svojim potezom oštetio za oko 27 milijuna kuna.

Podsjetimo, Linić je zemljište platio prema vrtoglavoj procjeni sudskog vještaka, na koju se u svom očitovanju o slučaju poziva: "Procjenu zemljišta koju je Ministarstvo financija preuzelo u postupku predstečajne nagodbe obavio je u 2011. godini stalni sudski vještak Vladimir Štekl, Županja, Braće Radića 57 (temeljem Rješenja Županijskog suda u Vukovaru broj 4-Su-464/08), te je ista potvrđena od strane revizorskog društva KM Revizija d.o.o. koje je izvršilo reviziju svih dokumenata koji su korišteni u postupku predstečajne nagodbe sukladno zakonu. Prema navedenoj procjeni vrijednost zemljišta procijenjena je na 33.696.173,68 kuna, odnosno 636,99 kn/m2".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara