Linić se pohvalio: Proračun se puni bolje nego prošle godine, iako je pala potrošnja

Linić se pohvalio: Proračun se puni bolje nego prošle godine, iako je pala potrošnja

Foto: Davor Pongračić / Cropix

MINISTAR financija Slavko Linić nije zabrinut padom potrošnje pojasnivši da to nema nikakvog utjecaja na punjenje proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Petomjesečni izvještaj pokazuje da se proračun u prihodovnoj strani ostvaruje i da su veći prihodi nego prošlu godinu. Pad potrošnje je prisutan, ali on nema utjecaja na proračun jer je proračun kvalitetno pripremljen barem što se tiče prihodovne strane. Prema tome, evidentno je da većeg utjecaja u prihodovnoj strani proračuna nemamo sa stanovišta pada potrošnje, ali pad potrošnje je važan za ukupni BDP i njegovo kretanje u 2012. godini", rekao je Linić koji je odgovorio i na pitanje očekuje li promjenu monetarne politike nakon smjene Željka Rohatinskog s mjesta guvernera Hrvatske narodne banke.

"Već sam jasno rekao da mislim da ne, da je jednostavno to tim koji već 12 godina ima jasno definiranu monetarnu politiku i manje-više i gospodin Rohatinski i gospodin Vujčić su jasno svugdje branili politiku monetarne vlasti i smatram da nekih promjena zaista neće biti", rekao je Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara