Linićeva "lista srama": Više od tri tisuće dužnika uplatilo 202 milijuna kuna poreza

Linićeva "lista srama": Više od tri tisuće dužnika uplatilo 202 milijuna kuna poreza

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NEŠTO više od tri tisuće dužnika uplatilo je do danas gotovo 203 milijuna kuna poreznih dugovanja, nakon što je Ministarstvo financija objavilo popis poreznih dužnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo je na svojim internet stranicama objavilo izvješća o radu Ministarstva u užem smislu, Porezne i Carinske uprave koja, među ostalim sadrže i podatke o ostvarenim rezultatima vezano za reprogram poreznog duga. Nakon objave liste poreznih dužnika 798 dužnika je brisano jer su svoj dug podmirili u cijelosti te su uplatili 84,2 milijuna kuna, a 1.283 dužnika je izvršilo uplatu nakon koje je njihov dug postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa, a ti su dužnici uplatili oko 68,2 milijuna kuna. Druga lista poreznih dužnika objavljena je zadnji dan listopada, a nakon njene objave 379 dužnika je platilo dug u cijelosti i državi za to uplatilo 28,4 milijuna kuna, dok su 572 dužnika smanjila svoj dug i oni su uplatili nešto više od 22 milijuna kuna.

Ministarstvo financija u svom izvješću u radu iznosi i nekoliko ključnih postignuća - reorganizaciju Carinske i Porezne uprave te Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara