Lorencin danas predstavlja rezultate turističkog prometa za srpanj

Foto: Hina

MINISTAR turizma Darko Lorencin danas će u Splitu predstaviti rezultate turističkog prometa za srpanj i prvih sedam mjeseci 2014. godine.

Na konferenciji za novinare, uz ministra Lorencina sudjelovat će i dogradonačelnica Grada Splita Aida Batarelo te direktorica TZ Split Alijana Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke destinacije u Hrvatskoj bilježit će pad, druge stagnaciju i rast u srpnju. Dobre su najave za mjesece kolovoz i rujan te vjerujemo kako će špica sezone biti na razini prošle godine, uz rast posezone“,  komentirao je turističku sezonu ministar turizma Darko Lorencin krajem srpnja.

Prema tadašnjim podacima, Hrvatska u prvih šest mjeseci ostvaruje rast u dolascima stranih gostiju od 7,3 posto, a to je, kažu, na istoj razini kao što je trend rasta u Španjolskoj. Uspješnije od nas u ovom razdoblju su Grčka, koja se vraća iz velikih minusa proteklih godina, Malta, Portugal te zemlje Magreba. Lošije rezultate od nas u prvih šest mjeseci bilježe Italija, Francuska, Tunis, Egipat, Cipar, Turska te Slovenija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara