Lošinj će se uskoro hidroavionima povezati s drugim otocima i kopnom

Lošinj će se uskoro hidroavionima povezati s drugim otocima i kopnom

Ilustracija: ec-air.eu

LOŠINJ bi se uskoro, vjerojatno do kraja travnja, trebao hidroavionima povezati s drugim otocima i kopnom.
 
"Lošinj se misli povezati sa Rijekom, Pulom, Zadrom i Splitom, isto tako i sa Italijom i u perspektivi kao što je Rab povezan sa Zagrebom, isto tako i sa glavnim gradom. Dakle, to je ta neka mreža, ali ono što je možda u cijeloj priči najvažnije od svega je da postoji zainteresiranost da to bude cjelogodišnje, da se leti i po zimi. I to je nešto što mi podržavamo jer vrlo je jednostavno letjeti na dva mjeseca, kroz ljeto je to i isplativo, ali letjeti u studenom ili veljači nije baš tako jednostavno", rekao je Marko Boras Mandić, zamjenik župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Lošinja Gari Cappelli rekao je da su već odrađeni brojni dogovori kojima su riješene prepreke u realizaciji projekta povezivanja Malog Lošinja hidroavionom s kopnom, te da se završetak radova planira do kraja travnja ove godine. Važno je napomenuti da svi dionici - Grad, Županija i investitor - projektu daju punu potporu.

"Znamo da smo 1926. godine imali hidroavion koji je vozio na liniji Zadar-Lošinj-Trst", rekao je Cappelli zaključivši da je ovaj projekt samo nastavak duge tradicije povezivanja hidroavionima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara