MOL: Hrvatska studija o Ininim gubicima je netočna

MOL: Hrvatska studija o Ininim gubicima je netočna

Foto: Hina

MAĐARSKA naftna tvrtka MOL smatra da se hrvatsko ministarstvo gospodarstva služi netočnom studijom kad govori o gubicima Ine te da tako šteti interesima hrvatske naftne tvrtke, rekao je u srijedu glasnogovornik MOL-a u priopćenju koje je dobila Hina.

Hrvatski ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je ustvrdio da Ina trpi velike gubitke zbog MOL-ova načina upravljanja, a u Saboru u srijedu rekao je kako su MOL-ove tvrdnje da on ne govori istinu "napad na hrvatsku vladu". Po podacima vladinih konzultanata, rekao je Vrdoljak, Ina je od 2003. i ulaska MOL-a uništavana, a Mol je istodobno napredovao, pa je Hrvatska izgubila šest milijarda dolara u "neostvarenim poslovnim ciljevima definiranima 2003. i 2009."

"MOL-ovo je priopćenje jasno i nedvojbeno usmjereno na očito pogrešne podatke koje citira ministarstvo (gospodarstva). Grupa MOL smatra da ta studija navodi na pogrešne zaključke i da negativno utječe na ugled Ine i njezinih zaposlenika", kaže MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari smatraju da nisu trebali putem medija saznati da je ta studija "državna tajna". "Grupa MOL saznala je putem medija da je ta tzv. studija državna tajna pa se Grupa MOL pita zašto ju je ministarstvo uopće javno citiralo".

Vrdoljak je u Saboru rekao kako hrvatska vlada nastoji ubrzati pregovore, a mađarskoj je strani interes odugovlačiti ih. "Nažalost, kolege iz MOL-a devet mjeseci izbjegavaju predložiti novi model upravljanja i na taj način otežu s pregovorima, zato što danas upravljaju tvrtkom", ustvrdio je Vrdoljak.

Mađarska tvrtka koja je vlasnik Ine tvrdi da želi brzo rješenje spora. "MOL oduvijek visoko cijeni suradnju s hrvatskom vladom i pozdravlja svaku inicijativu koja može u najkraćem roku pridonijeti postizanju dogovora koji će voditi u dalji napredak Ine", poručio je MOL-ov glasnogovornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara