MUP aktivan na internetu: I policija pročitala što piše i govori šef HSP AS Šestanovac

MUP aktivan na internetu: I policija pročitala što piše i govori šef HSP AS Šestanovac

Screenshot: Facebook

JOZO BALIĆ, šef HSP AS Šestanovac, nije ni slutio kako će biti popraćen njegov Facebook status u kojem je poručio članovima stranke i simpatizerima da mu dostave podatke o 76 glasača Ive Josipovića, lignje, kako ga je nazvao. Danas je Šestanovac pod opsadom medija, sve je zainteresiralo što Balić kani sa popisom Josipovićevih glasača, a reagirala je i splitska policija.

Pretražujući jučer internet naletjeli su i oni na članak o Baliću, koji je Indexu otkrio kako namjerava Josipovićeve birače zamoliti da glasaju za Kolindu Grabat Kitarović. Koliko je poznato, policija Balića nije prijavila ni za kakvo kazneno djelo ili prekršaj, već se pravna kvalifikacija očekuje od Državnog odvjetništva kojem je poslan općeniti izvještaj o Balićevom Facebook statusu i razgovoru za Index. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balića su Državnom izbornom povjerenstvu prijavili i Josipovićevi SDP-ovci, ali danas ga nitko nije zvao na razgovor ili zatražio očitovanje, ni tijela progona, a ni Izborno povjerenstvo.

Članak 333. Kaznenog zakona navodi da će se sa kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina kazniti onaj tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje. Balić je, kako smo već pisali, rekao da će zamoliti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara