Mala Lorena bori se s leukemijom, pomozite joj da pobijedi

Mala Lorena bori se s leukemijom, pomozite joj da pobijedi

Screenshot: InPortal

LORENI je djetinjstvo stalo s dvanaest godina, teško je bolesna, ali je velika fajterica koja ne sumnja da će pobijediti leukemiju. No, u toj odlučujućoj bitki treba i našu pomoć. Božica Šegrc majka je Lorene koja se bori s leukemijom od 2013. godine. Tihim i umornim glasom ispričala je koliko život može biti nemilosrdan, piše inPortal.

"Živim u podstanarskom stanu s dvoje djece i ne mogu raditi jer sam potrebna Loreni", kaže Božica.

"Sva naša primanja su dječji doplatak za jedno dijete i Lorenina invalidnina. Loreni je pozlilo 10. svibnja 2013. u školi u Pitomači. Dobili smo uputnicu za Viroviticu i tamo nam je rečeno da je u pitanju slijepo crijevo. Nažalost, nešto mnogo gore saznali smo kada su nas iznenada, bez ikakvog razgovora, naznaka, dogovora, 17. svibnja poslali u KBC Zagreb. Loreni je tada učinjena punkcija koštane srži i otkriveno da ima akutnu mijeloičnu leukemiju, odnosno rak krvi. Prošli smo tri kemoterapije uz brojne komplikacije. Tijekom liječenja dobila je sepsu i trombozu, no sve je izdržala. U studenom 2013. izvršena je transplantacija koštane srži od nesrodnog donora iz Njemačke koja je prošla bez komplikacija. U siječnju 2014. vratili smo se kući, nastavile su se redovne kontrole do prosinca kada se dogodio povrat bolesti. Vratili smo se na odjel za hematologiju i onkologiju. Do sada smo prošli dvije kemoterapije i još jednu za održavanje koju Lorena nije dobro podnosila. Deset tjedana je povraćala i išla na operaciju žuči. To ju je dodatno izmučilo i iscrpilo, no i to je podnijela. Trenutno je na pripremama za transplantaciju", priča Lorenina majka.

"Puno sam toga u životu doživjela, no ništa te ne može pogoditi i slomiti kao ovo dok gledaš svoje bolesno dijete da te moli za pomoć", zaključila je Božica.

Kako to obično biva kada bolest pogodi, sva primanja su posvećena jednom jedinom cilju - borbi za život. Nažalost, situacija u Hrvatskoj je takva da su primanja češće mala nego velika. Međutim, svaka pomoć je dobrodošla. Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, pomozite maloj Loreni u njezinoj borbi.

Broj žiro računa: IBAN HR 6124020063102592430

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara