Maras: Nitko tko je krenuo u investiciju neće ostati bez potpore

Maras: Nitko tko je krenuo u investiciju neće ostati bez potpore

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

"NITKO tko je krenuo u investiciju neće ostati bez potpore", komentirao je ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras povlačenje Uredbe o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, kako bi se donijela nova.

Maras tvrdi kako se tako popravlja Zakon, kako bi navedena uredba mogla ispuniti svrhu za koju je namijenjena. "Svi koji su krenuli ili kreću u investicije - od usvajanja tog Zakona, ostvarit će pravo na potporu, bez obzira je li uredba na snazi ili nije. Ja u ovom trenutku u Ministarstvu imam više od 40 zahtjeva s osnova tog Zakona u vrijednosti većoj od 1,3 milijarde kuna", rekao je Maras.

Na pitanje je li zbog toga došao u sukob s ministrom Vrdoljakom, Maras odgovara: "Ne, nije moguće da je došlo do sukoba", odgovara Maras.

Poduzetnički impuls ove godine vrijedan 730 milijuna kuna: Lani je time otvoreno 4.000 novih radnih mjesta

Ministarstvo poduzetništva i obrta krenulo je s natječajima u sklopu Poduzetničkog impulsa. Prvi natječaji počeli su još prošlog vikenda, a sutra se otvaraju natječaji za poduzetničke zone kojima je na raspolaganju 14 milijuna kuna ili pak tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori za koje će Ministarstvo izdvojiti 24 milijuna kuna. Osim toga, ide se i s javnim natječajima za obrazovanje, poduzetnike, obrte i očuvanje tradicijskih obrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini je, u sklopu Poduzetničkog impulsa, poduzetnicima na raspolaganju više novca nego lani, nešto više od 730 milijuna kuna, a ministar Gordan Maras naglasio je kako će natječaji biti otvoreni do iskorištenja sredstava.

Smanjuje se obujam tražene dokumentacije, a prednost imaju žene poduzetnice.

"Lani je putem Poduzetničkog impulsa otvoreno 4.000 novih radnih mjesta", istaknuo je ministar Maras, a plan je dodijeljeni novac u proračun vratiti kroz naredne tri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara