Primorsko-goranska županija subvencionira kamate poduzetnicima: Imat će kredite uz kamatu od dva posto

Primorsko-goranska županija subvencionira kamate poduzetnicima: Imat će kredite uz kamatu od dva posto

Ilustracija: Index 

PRIMORSKO-goranska županija počinje s novim programom kreditiranja poduzetnika. Kreditni potencijal je 20 milijuna kuna, a kreditirat će se samo proizvodne djelatnosti i usluge. Najmanji iznos kredita je 100 tisuća, a najveći dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tri banke smo se uspjeli dogovoriti da kamatna stopa bude šesto posto godišnje fiksno do kraja otplata kredita. Maksimalni rok otplate kredita je 10 godina, a netko može uzeti i manje. Primorsko-goranska županija subvencionira četiri posto tako da je kamata za poduzetnika dva posto u konačnici na godišnjoj razini. Vezana je samo uz euro tako da ako euro bude rastao, bit će i nešto veća rata kredita", rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo Berislav Tulić.

Primorsko-goranska županija će za subvenciju kamate u 10 godina trajanja kredita iz proračuna izdvojiti 4,4 milijuna kuna. Cilj projekta kreditiranja poduzetnika je omogućiti poduzetnicima adekvatno financiranje koje bi očuvalo poslovanje u vrijeme gospodarske krize i omogućili zadržavanje radnih mjesta, ali i unaprijedilo poslovanje poduzetnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara