Maras ne želi komentirati rebalans, Varga: Neće biti rezova u zdravstvu

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović ministrima koji poručuju da više nemaju gdje rezati u intervjuu za MS rekao je da će se morati suočiti sa stvarnošću. Minstar Gordan Maras o rebalansu nije želio, a evo što je rekao o poruci predsjednika Vlade:

''Rekao sam da neću komentirati rebalans. A premijer je rekao, ako ste pažljivo slušali izjavu, da su ministri svjesni i da im neće biti previše teško shvatiti tu situaciju. Tako da se i u njegovoj izjavi iščitava da su ministri svjesni situacije i da će rebalans, kad se dogovori, biti prezentiran javnosti. I da ćemo se držati onih gabarita koje je naveo, a to je da Hrvatska mora biti odgovorna prema svojim javnim financijama'', rekao je Maras koji prije dogovora oko rebalansa ne želi otkriti na kojim stavkama će morati uštedjeti u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Varga o rebalansu: Svaka kritika je dobrodošla, ali za sad nema rezova u zdravstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja Siniša Varga komentirao je premijerovu izjavu da će se u rebalansu ministri morati suočiti sa stvarnošću prilikom smanjivanja troškova.

"Svaka kritika je dobrodošla i poticaj na poboljšanje. Inicijalni razgovor je napravljen sa Ministarstvom finacija. Oni su svjesni svih poteškoća sa sustavom zdravstva i kako on funkcionira. Za sada nema smanjenja proračuna u sustavu zdravstva, ali rujan je daleko pa ćemo još vidjeti kako će razgovor teći dalje."

Ministrima koji kažu da više nemaju gdje rezati, predsjednik Vlade Zoran Milanović u ekskluzivnom intervjuu za Media servis je poručio da će se morati suočiti sa stvarnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara